Τρίτη 24 Αυγούστου 2010

Σύνθημά μας : Ουτε μία ψήφος στους υποψήφιους του ΔΝΤ Με αφορμή τις δηλώσεις του κ. Κουβέλη, είναι ευκαιρία να δούμε το θέμα των εκλογών στην Τ.Α που άλλωστε δεν είναι μακρυά .
Ήδη έχει ξεκινήσει η προβολή των επιχειρημάτων των αστικών κομμάτων, με στόχο βέβαια την υφαρπαγή των ψήφων του λαού. Κεντρικό τους σύνθημα, η ΥΠΕΡΚΟΜΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ Τι δηλώνει ο κ. Κουβέλης επικεφαλής της Δημοκρατικής αριστεράς; ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ! Οι άλλες αριστερές ομάδες και τα κόμματα δηλαδή δεν είναι δημοκρατικά; Για την Δ.Α, είναι "ολοκληρωτικά", "δογματικά", "περιθωριακά", "εξτρεμιστικά", "παλαιοκομματικά",....αλλά, όλα κι΄όλα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ είναι μόνο το κόμμα του κ.Κουβέλη, που απ΄ότι δείχνουν τα πράγματα και με αυτή την τελευταία δήλωση πρόσκληση, προς τους δοσίλογους του κυβερνώντος κόμματος, τις θεραπαινίδες του κεφαλαίου,δεν έγινε, παρά για να παίξει τον ρόλο της τσόντας τους και να αποτελέσει το αριστερό(;) τους δεκανίκι.

Τι δηλώνει και προτείνει ο κ. Κουβέλης; Κάνει πρόταση στο ΠΑΣΟΚ και στους Οικολόγους Πράσινους να συνεργαστούν στις επικείμενες εκλογές, στο δήμο της Αθήνας, με την υποψηφιότητα του Συνήγορου του Πολίτη, Γιώργου Καμίνη.
"Πρόκειται για μια υπερκομματική προσωπικότητα ...... και η πρόταση αυτή θα μπορούσε να δημιουργήσει συσπειρώσεις χωρίς κομματικοπολιτικούς όρους."

Την ίδια στιγμή δηλαδή που το ΠΑΣΟΚ, το κόμμα που βρίσκεται στην εξουσία και με την συμπαράσταση της ΝΔ και του ΛΑΟΣ, παίρνουν αποφάσεις που καταδικάζουν τους εργαζόμενους , και οδηγούν την χώρα σε έναν νέο Μεσαίωνα, εκχωρούν ουσιαστικά, κυριαρχικά μας δικαιώματα στο διεθνές κεφάλαιο, εκχωρούν την διακυβέρνηση της χώρας στην ΤΡΟΪΚΑ, μας καλεί ο κ.Κουβέλης να επιλέξουμε " υπερκομματικά" και να μην σκεφτούμε με "κομματικοπολιτικούς" όρους!

Την ίδια ακριβώς στιγμή που οι ίδιοι δεν κάνουν τίποτα άλλο από το να εφαρμόζουν τις πολιτικές τους επιλογές, εμάς, μας προτείνουν να σκεφτούμε "υπέρ άνω της πολιτικής".

Αλλά αλήθεια, τι είναι εκείνο που μπορεί να κινηθεί σε μια ταξική κοινωνία, έξω από τα πλαίσια της πολιτικής;

Όταν οι αποφάσεις που παίρνονται, τόσο σε κεντρικό επίπεδο, όσο και σε τοπικό, δεν κάνουν τίποτε άλλο από το να εκφράζουν τις πολιτικές επιλογές, αυτών που τις επιβάλουν και αυτών που τις εφαρμόζουν, εξυπηρετώντας τα συμφέροντα της τάξης τους;


Ερωτήματα που προκύπτουν:


*
Ο υπερκομματικός υποψήφιος κ.Καμίνης και όποιος άλλος, που θα πάρει το χρίσμα από το ΠΑΣΟΚ ή την Ν.Δ αλλά και από την Δ.Α και το ΛΑΟΣ με λίγα λόγια, των κομμάτων που συμφώνησαν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, στην προσφυγή της χώρας στο ΔΝΤ και συνυπέγραψαν ή υπεραμύνθηκαν του μνημονίου και όλων των εις βάρος μας μέτρων, όλοι αυτοί οι υποψήφιοι, θα καταδικάσουν την πολιτική επιλογή των κομμάτων που θα τους στηρίξουν;


*
Θα αρνηθούν να εφαρμόσουν τα διατάγματα του "Καλλικράτη", που αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο της γενικότερης πολιτικής των αντιλαϊκών αναδιαρθρώσεων


*
Θα συμβάλλουν ώστε να αναπτυχθεί ένα μαζικό λαϊκό κίνημα τέτοιο, που θα μπορέσει να βάλει φραγμό στην εφαρμογή των κατοχικών μέτρων, που υποθηκεύουν τις ζωές μας;


*
Για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τα σχέδιά τους και για να ακολουθήσουμε μια πορεία με ελπιδοφόρα προοπτική, για να ικανοποιηθούν οι λαϊκές ανάγκες,απαιτείτε να αναπτυχθούν αγώνες που θα ενισχύσουν λαϊκές συμμαχίες,θα πείσουν και θα εμπνεύσουν την αντεπίθεση.


*
Τι θα κάνουν απέναντι σε τούτες τις ανάγκες οι ΥΠΕΡΚΟΜΜΑΤΙΚΟΙ υποψήφιοι;


*
Τι στάση θα κρατήσουν απέναντι στην ολομέτωπη επίθεση του κεφαλαίου και των ιμπεριαλιστικών οργανισμών;


*
Τι θα κάνουν με μια στάση "υπέρ άνω πολιτικής;"


*
Πως θα αντισταθούν και τι γραμμή θα ακολουθήσουν προκειμένου να συμβάλλουν στην αναγκαιότητα της ανατροπής των σχεδίων, αυτών που θα τους στηρίξουν προεκλογικά;


*
Και τέλος

Με τι ανταλλάγματα θα δοθεί αυτή η στήριξη;

Επιτέλους για πόσο καιρό ακόμη θα μπορούν να μας φτύνουν κατάμουτρα,για πόσο καιρό ακόμη θα μπορούν να μας υποτιμούν, να θεωρούν ότι απέναντι τους έχουν ηλίθιους, για πόσο καιρό ακόμη θα υποτιμούν την νοημοσύνη μας, για πόσο θα προκαλούν την αισθητική μας .

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!

Σύνθημά τους η υπερκομματικότητα;

Σύνθημά μας: ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΤΟΥ ΔΝΤ.

ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΨΗΦΟΣ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ, ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΝΤ.



31 σχόλια:

Ντρουσίλα είπε...

Καλημέρα, Black Bedlam μου!

Πέρα από -έναν ακόμη- κατακερματισμό της Αριστεράς, τη χειρότερη ίσως χρονική στιγμή, βλέπουμε πού καταλήγουν ή, τι τελικά εξυπηρετούν τέτοιες κινήσεις.

Τελικά, ο ρόλος της ελληνικής Αριστεράς είναι αυτός, της πατερίτσας;... (Για να θυμηθούμε και το πρόσφατο, σχετικά, παρελθόν... Από τα λάθη που δεν θα πρέπει να επαναληφθούν).

αντωνης είπε...

Καλημερα.
Συμφωνω με το νοημα του κειμενου σε γενικες γραμμες. Προσωπικα τον Κουβελη δεν τον θεωρω αριστερο, δεν διαφερει σε τιποτα απο πολλά στελεχη που βρισκονται σε άλλα κομματα.

Ομως εχω να κανω και ενα γενικοτερο πολιτικο σχολιο.
Το βασικο που ενδιαφερει ΟΛΑ τα κοινοβουλευτικα κομματα ειναι η αυξηση της επιρροης τους. Ειδικα στις δημοτικες εκλογες σχεδον ποτέ δεν τους ενδιαφερει ο Δημος ή η Νομαρχια ή τωρα η Περιφερεια. Αλλιως δεν θα κατεβαζαν σχεδον παντα ολοι τους ασχετους ανθρωπους με την Τοπικη Αυτοδιοικηση, απλα γιατι ειναι προβεβλημενα στελεχη τους. Παραδειγματα δεκαδες, για να μην πω εκατονταδες.

Ειναι δειγμα ασεβειας και στους θεσμους και στους ψηφοφορους να κατεβει στις δημοτικες ενα στελεχος το οποιο σημερα εχει ψηφισθει και ειναι εν ενεργεια βουλευτης.
Κατα τη γνωμη μου οι εκλεγμενοι σε ολους τους θεσμους ειναι υποχρεωμενοι να ολοκληρωσουν τη θητεια τους. Και γι' αυτο θα πρεπει να υπαρχει καποια ρυθμιση, ειτε με νομο ειτε στο Συνταγμα.

Ας το δουμε και λιγο πρακτικα. Ενας σημερινος βουλευτης θα ειναι στις εκλογες του Νοεμβρη υποψηφιος Δημαρχος ή Περιφερειαρχης (με οποιο κομμα, αυτο δεν εχει σημασια). Και τι θα κανει στη διαρκεια της προεκλογικης περιοδου;
Θα τρεχει να μαζευει ψηφαλακια ή θα ασκει τα καθηκοντα του ως βουλευτης;
Γιατι δεν παραιτουνται απο βουλευτες οσοι ειναι υποψηφιοι για αξιωματα στην ΤΑ; Μηπως γιατι θα χασουν την παχυλη τους αποζημιωση;
Σε αυτη ομως την περιπτωση απλα μας περιφρονουν, και εμας και τους θεσμους που υποτιθεται οτι υπηρετουν.

Αυτη την περιφρονηση και την ασεβεια την βρισκω δεδομενη απο τα δυο κυβερνητικα κομματα, γιατι την εχουμε βιωσει εδω και χρονια.
Αλλά απο αριστερα κομματα προσωπικα με ενοχλει.

ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ είπε...

Καλημέρα Black!

Δυστυχώς, δε νομίζω να σε καταλαβουν και να ακολουθήσουν το σκεπτικό σου πολλοί από τους συμπολίτες-συνηλίθιους !

Κάποτε γελούσαμε και ειρωνευομασταν τους Αμερικανούς για τους πολιτικούς τους και τη χαζομάρα τους!

Σήμερα πόσοι Αμερικανοί θα ζούσαν σε αυτό το απύθμενο μπορδελο που λέγεται Ελλάδα...?

blackbedlam είπε...

Nτρουσίλα είναι γεγονός, τι να τους πρωτοθυμηθείς από λάθη και αδυναμίες, είναι αλήθεια.Όπως όμως ,είναι αλήθεια το αναγκαίο και το δύσβατο της πορείας προς την ανατροπή.Μια ανατροπή που είναι νομοτέλεια,όπως ακριβώς έγινε με την δουλοκτημοσύνη,με την φεουδαρχία.Είναι επίπονος και μακρύς αυτός ο δρόμος.Δεν ξέρω τι θα μπορέσουμε να δούμε εμείς όμως ας κρατήσουμε το δικαίωμα να μένουμε με ψηλά το κεφάλι γιατί συμβάλαμε με το να μην παραδοθούμε, να μην υποκύψουμε, αλλά κυρίως γιατί συμμετείχαμε στις διεργασίες για την επικείμενη ιστορική ανατροπή.Και μακάρι να μπορούν να πουν με περηφάνια τα παιδιά μας"Ήταν και οι γονείς μου εκεί. Παρόντες"

celin είπε...

Tα πραγματα ειναι ξεκαθαρα.Πολυ καλα κανεις φιλη bb κ τα αναλυεις για οσους δε μπορουν η δε θελουν ακομα,να τα καταλαβουν.
Αν Θεραπαινιδες του Κεφαλαιου ειναι οι γαλαζοπρασινοι κ οι Καρατζαφερηδες,
οι θεραπαινιδες των θεραπαινιδων ειναι διπλα υπηρετριες,τσατσοι κ προσκυνημενοι.
Η μονη διαλεκτικη αντιπαραθεση που μπορω να κανω αυτη τη στιγμη περιοριζεται σε ενα
"ΟΥΣΤ ΛΑΜΟΓΙΑ"
Αν τελικα γινει το θαυμα κ τρεχουν οι γαλαζοπρασινοι να φυγουν με ελικοπτερα απο τη χωρα,θα πρεπει να προνοησουν ωστε να υπαρχουν καποιες θεσεις διαθεσιμες στο ελικοπτερο κ για τα δεκανικια τους.

Κι εν τελει χαιρομαι που αναδεικνυεις απο τωρα το ζητημα γιατι ειναι βαρυνουσας σημασιας,
στις δημοτικες εκλογες δε πρεπει να χαραμιστει ουτε μια ψηφος,
μαυρισμα στους υποψηφιους του ΔΝΤ
κ ψηφος στο ΚΚΕ,στον ΣΥΡΙΖΑ,στον ΑΝΤΑΡΣΥΑ η στην υπολοιπη ριζοσπαστικη αριστερα.
Δεν εχει καμια σημασια αν καποιος γουσταρει η αντιπαθει την αριστερα,δεν εχουν καμια σημασια αυτη τη στιγμη τα λαθη της Αριστερας,οι εγωισμοι,τα μικροφεουδα μπλα μπλα μπλα

Ειναι ζητημα ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ η στηριξη στη ριζοσπαστικη αριστερα,τουλαχιστον στις δημοτικες.Απευθυνομαι στους μη αριστερους τωρα.
Και μετα βλεπουμε,αναλογως της στασης της ριζοσπαστικης αριστερας,μπορειτε να τη ξαναψηφισετε αργοτερα η να αποσυρετε την εμπιστοσυνη σας.

ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ είπε...

θα συμφωνήσω με τον Αντώνη!!
Όμως στις εκλογές αυτές επιτέλους πρέπει αληθινά να μιλήσει ο λαός. Όχι με τα τυπικά που λέμε.
Ο Κουβέλης; ΔΝΤ; ΟΚ χάρισμά του!

blackbedlam είπε...

Αντώνη,έλεγα και σε μια φίλη στο σχόλιό μου ότι τόσο η κυβερνήσεις όσο και τα κόμματα καθρέφτης μας είναι και μας μοιάζουν.Ακόμη ότι η σχέση ανάμεσα στην εξουσία και στους ψηφοφόρους είναι αμφίδρομη.Και τι εννοώ με αυτό.Οι εκάστοτε εξουσίες έχουν στα χέρια τους τον μηχανισμό χειραγώγησης των μελών της κοινωνίας και με τον έναν η με τον άλλον τρόπο τον εκπαιδεύουν να συμπεριφέρεται κατά πως τους συμφέρει.Άλλοτε με υποσχέσεις άλλοτε με την εξαγορά των συνειδήσεων άλλοτε με εκφοβισμούς και εν πάση περιπτώσει με όλα τα μέσα που διαθέτει.
Έτσι βρισκόμαστε με την συντριπτική πλειοψηφία του λαού να άγεται και να φέρεται,να ψηφίζει και να αναδεικνύει τους υποψήφιους εκείνους που του ταιριάζουν.Έχουμε όμως μια μειοψηφία η όποια αντιστέκεται στην τρέχουσα πολιτική και όπως αυτή εκφράζεται αναζητώντας διέξοδο σε άλλου είδους πολιτικές επιλογές.Και εκεί έρχεσαι εσύ,έρχομαι εγώ και ό καθένας και λέμε λάθη λάθη αδυναμίες,προβλήματα.
Ταυτόχρονα όμως Αντώνη κρατιώμαστε μακρυά από αυτά τα κόμματα και τις διαδικασίες τους και περιοριζόμαστε να κάνουμε κριτική για τα όσα κατά την γνώμη μας δεν ανταποκρίνονται στις διακηρύξεις τους.Όχι που δεν έχουμε δικαίωμα να ασκήσουμε κριτική αλλά αν πραγματικά νοιαζόμαστε για το μέλλον αν πραγματικά δεν εκχωρούμε το δικαίωμα να αποφασίζουν άλλοι για μας οφείλουμε να μεταβληθούμε σε πολιτικά όντα και να συμμετέχουμε μέσα από τα σωματεία μας μέσα από τους πολιτιστικούς φορείς μέσα πολιτικούς φορείς από την Τ.Α ..... και να συμβάλουμε με την άποψή μας στην διαμόρφωση ορθότερων αποφάσεων που θα εκφράζουν και εμάς τους ίδιους.

αντωνης είπε...

Συμφωνω απολυτα BB για το οτι πρεπει να συμμετεχουμε σε κατι που μας εκφραζει.
Αλλά προσωπικα εχω αποφασισει να μην ειμαι ποτέ ξανα οργανωμενος στρατιωτης κανενος κομματικου μηχανισμου, γιατι θεωρω οτι κανενα κομμα στην Ελλαδα δεν λειτουργει δημοκρατικα.
Πολιτικο ον θεωρω οτι ειμαι, κομματοσκυλο ομως δεν θα υπαρξω ξανα.

blackbedlam είπε...

Γεια σου Πειρατή.Ναι ναι θυμάμαι.Χαρακτηριστικά λέγαμε "Τι λες βρε για Αμερικανάκια μας πέρασες"
Αλλά δεν νομίζω να άλλαξε τίποτα με τα Αμερικανάκια και το Αϊ Κιού τους. Ούτε οι επιλογές τους,ούτε και ο τρόπος ζωής τους, τα επίπεδα της φτώχειας που βιώνουν και ανέχονται ,ενισχύουν την άποψη ότι έχει κάτι βελτιωθεί στον τρόπο που σκέπτονται.
Εγώ όπως καλά κατάλαβες εκείνο που θέλω να πω με μια κουβέντα είναι ΚΑΜΊΑ ΨΗΦΟΣ ΣΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΝΤ τώρα αυτό θα εξαρτηθεί και απ

blackbedlam είπε...

Καλησπέρα σου Celin Έτσι το σκέφτηκα και γώ.Ότι καλό είναι να ανοίξει η συζήτηση γύρω από το θέμα των εκλογών της Τ.Α. Θα ακουστούν πολλά κατά την προεκλογική περίοδο, που η προσπάθεια κατ αρχάς υποψιάζομαι, θα είναι να συρρικνωθεί όσο γίνεται περισσότερο.Αυτό που λέμε δηλαδή να γίνουν πατ-κιουτ .Η άποψη που θα προσπαθήσουν να περάσουν πράγμα άλλωστε που παίζουν χρόνια τώρα, είναι ότι οι Δημοτικές εκλογές δεν έχουν να κάνουν με την πολιτική και με τα κόμματα,που εκφράζουν πολιτική,αλλά με το αν είναι καλό και άξιο παλληκάρι ο υποψήφιος.Αν έτρωγε το φαΐ του μικρός, αν δεν έκανε αταξίες, αν είναι οικογενειάρχης,θα έχεις δει φαντάζομαι κάτι φωτο που βάζουν στα φυλλάδια που μοιράζουν.Οικογενειακές, με την σύζυγο, τα παιδιά,τον σκύλο και όλες τις οικογενειακές φωτο από πίσω στο σκρίνιο να φαίνονται.Ο καθένας μας έχει δημιουργήσει έναν κύκλο από συνήθως αξιόλογους φίλους του διαδικτύου, που σχηματίζουμε έναν αρκετά μεγάλο κύκλο.Ας κάνουμε τέτοιου είδους αναρτήσεις ας ανοίξουμε την συζήτηση.Εκείνο που έχει σημασία τούτη την ώρα είναι ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΨΗΦΟΣ ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΤΟΥ ΔΝΤ.
Σε χαιρετώ.

blackbedlam είπε...

Καλησπέρα Χριστόφορε.Ναι να μιλήσει και να αποφανθεί ο λαός.Μα να μπορούσε να αποστασιοποιηθεί από την πλύση εγκεφάλου που του κάνουν καθημερινά τα ΜΜΕ, να μπορούσε να εκτιμήσει το μέγεθος των προβλημάτων που συσσωρεύει σε βάρος μας το διεθνές κεφάλαιο και τα ντόπια τσιράκια του.Τα προβλήματα θα αναγκαστεί και θα τα δει και θα τα βιώσει. Το θέμα είναι αν θα τον αφήσουν να δώσει τις σωστές ερμηνείες για το τι φταίει και ποιοι είναι εκείνοι που υλοποιούν τις εντολές και στηρίζουν τις αποφάσεις για την παραπέρα κυριαρχία του μεγάλου κεφαλαίου.
Σ΄ευχαριστώ για άλλον έναν λόγο.

blackbedlam είπε...

Αντώνη είναι και ορισμένα πράγματα που δεν μπορεί εύκολα να αναλυθούν σε διαδικτυακές συχνότητες.Παρ΄ότι υποθέτω που και πως παρ΄ότι μπορεί και κάποια πράγματα να με βρίσκουν σύμφωνη και ακόμη ποιο πολύ..ωστόσο έρχεται η πραγματικότητα και μας απαιτεί.Δίχως οργάνωση δεν μπορεί να αντιμετωπιστούν πολιτικά οικονομικά ζητήματα αυτό είναι δεδομένο.Οπότε η επιλογή δική μας. Ή τους αφήνουμε και τους εκχωρούμε τη ζωή μας και την ζωή των παιδιών μας ή οργανωνόμαστε γιατί χανόμαστε.
Αντώνη μην θεωρήσεις ότι είμαι μακρυά από τις όποιες ενστάσεις σου,μην νομίσεις ότι δεν ξέρω και δεν αντιτίθεμαι σε όσα αλλά το παλεύουμε φίλε μου το παλεύουμε και τουλάχιστον όπως έλεγα και σε κάποιο σχόλιο μου, αν όχι εμείς οι ίδιοι τουλάχιστον τα παιδιά μας να μπορούν να λένε με περηφάνια"Οι γονείς μου ήταν εκεί,ήταν παρόντες."

Unknown είπε...

Β.Β εγραψες φιλεναδα, αν και πιστευω ο,τι για μια ακομη φορα θα γινει το λαθος.
ΓΜΤ μου, τετοια μοιρα ουτε η Αλικη στην χωρα των θαυματων......να γυρνας να γυρνας να τρεχεις να τρεχεις και να βρισκεσαι συνεχως στο ιδιο σημειο.
Αν χαθει που θα χαθει κι αυτη η ευκαιρεια για την Αριστερα ειμαστε αξιοι της τυχης μας.

αντωνης είπε...

Προσπαθω οσο μπορω να ειμαι παρων BB, αυτο που ειπες το ειπα και γω στη γυναικα μου οταν με ειδε ξαφνικα να κατεβαινω και να ξανα κατεβαινω σε πολλες απο τις φετινες κινητοποιησεις.

Απολαυσε διαλογο:
Εκεινη: "Που πας και τρεχεις συνεχεια, εχουμε και ενα μωρο στο σπιτι".
Εγω: "Γι΄ αυτο πηγαινω και τρεχω"

Δεν καθομαι σπιτι μου να κανω αφ' υψηλου κριτικη σε ανθρωπους που παλευουν για κατι που θεωρουν σωστο. Ειμαι εκει, διπλα τους.

Και θα ειμαι και στην καλπη.

Εναντια σε οσους μας μαυριζουν τη ζωη χρονια τωρα, ανεξαρτητα απο μνημονια και ΔΝΤ.
Και στις παραφυαδες τους βεβαιως.

*Οσα συζηταμε εδω σε φιλικα blogs, και οι τυχον ενστασεις μου ή οι παρατηρησεις μου (παντα καλοπροαιρετες), δεν γινονται σε καμια περιπτωση σε συζητησεις με οπαδους του μνημονιου. Στους οποιους ορμαω πολυ ασχημα.

blackbedlam είπε...

Τασούλα καλησπέρα σου.Έτσι και αλλιώς άξιοι της μοίρας μας είμαστε.Το θέμα είναι να δούμε και τις προσωπικές μας ευθύνες.
Τα λέμε καλή μου.

blackbedlam είπε...

Να που να πάρει η ευχή, αυτό είναι ανταλλαγή απόψεων.Καλοπροαίρετα, με στόχο να κατανοήσει ο ένας τον άλλον,με γνώμονα το κοινό συμφέρον.
Βάζω λοιπόν φαρδιά πλατιά την υπογραφή μου.Δεν ξέρω Αντώνη σε Μπλοκ θα μπορούσα να σε βρω, δεν ξέρω αν είμαστε στο ίδιο, εκείνο που με νοιάζει είναι κάποια φορά να καταφέρουμε, να τους υποχρεώσουμε και να είμαστε όλοι μαζί.Εγώ δεν ξέρω τι στον κόρακα έχω να χωρίσω με έναν άλλο εργαζόμενο που είναι σε άλλο μετερίζι.Λέω δεν έχω να χωρίσω τίποτα και μας συνδέει η ίδια "μοίρα"

αντωνης είπε...

Ειπες μεγαλη κουβεντα: ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ!!!

Προσυπογραφω, δεν εχουμε τιποτα να χωρισουμε. Τ-Ι-Π-Ο-Τ-Α.

:)

Unknown είπε...

Α Κ Ρ Ι Β Ω Σ.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ..........!!!!!!
Ας ξεκινησει πραγματικα απο κατω αυτη τη φορα...μπορουμε....

Ντρουσίλα είπε...

Black Bedlam,
Η ανατροπή θα επιτευχθεί από την ενότητα και τη συσπείρωση (ξέρω... :(( έχω φαγωθεί μ'αυτό, στα σχόλιά μου) και γι'αυτό με ενοχλεί η διάσπαση και, άλλο τόσο -και περισσότερο ίσως- το γεγονός ότι στις εκλογές αυτές, πολλοί υποψήφιοι (μπλε, πράσινοι και... ροζ!) κατεβαίνουν ως "ανεξάρτητοι"!
Πόσο μεγαλύτερο ψέμα; Πόσο μεγαλύτερη παραπλάνηση του κόσμου;

Ελπίζω να μην επιβεβαιωθεί η taspa :
Αν χαθει που θα χαθει κι αυτη η ευκαιρεια για την Αριστερα(...)

ELvA είπε...

Καλημερα φιλη ΒΒ
Kανεις πολυ καλα και ξεκαθαριζεις καποια πραγματα που ομως δεν φαινεται να ειναι εξ ισου ξεκαθαρα για ολους...Το να ψηφιζει κανεις υποφηφιοτητες που στηριζουν αυτους που κατακερματιζουν τα δικαιωματα των εργαζομενων και μας στελνουν στον Μεσαιωνα, ειναι τουλαχιστον υποτιμητικο της νοημοσυνης, αν οχι τιποτα αλλο....
Συμφωνω με το σκεπτικο σου οπως και αλλων φιλων εδω που ξεκαθαριζει οτι δεν εχουμε να χωρισουμε τίποτα με αλλους εργαζομενους και οτι οσο πιο γρηγορα καταλαβουμε τις ομοιοτητες μας, τοσο πιο γρηγορα θα καταφερουμε να γεφυρωσουμε τις οποιες μικρες διαφορες μπορει να υπαρχουν....

Να σαι καλα!

αντωνης είπε...

εδω κατι ενδιαφερον

δόΧτωρ απαράδεΧτος είπε...

όχι στα δύο "μεγάλα" μαγαζιά των βολεμένων, όχι και σε όσους τα στηρίζουν με οποιονδήποτε τρόπο.
ΟΧΙ σε όσους με οποιονδήποτε τρόπο διαπλέκονται μαζί τους.

Βάσσια είπε...

Αν θέλεις πίστεψέ με.....
Δεν θέλω καν να ακούω ότι κι αν έχουν να πουν.. για την ώρα.
Δεν ξέρω καν αν θα επιλέξω ποτέ ξανά εκπρόσωπο, σε οποιαδήποτε βαθμίδα.

Ποια αριστερά, ποια κόμματα, ποιοι υποψήφιοι...
Δεν υπάρχει ταύτιση, δεν υπάρχει ιδεολογία, ούτε καν ρεαλισμός.

Σαν σε θέατρο Σκιών ...... με τη διαφορά ότι εκεί γελούσαμε.

Καλό απόγευμα
:-)

blackbedlam είπε...

Νρουσίλα καλημέρα σου. Αυτό είναι που πρέπει να αντιμετωπίσουμε.Αυτά τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα,που πια δεν έχουν ούτε προσχήματα και ούτε καν μεγάλα είναι. Μόνον ψεύτικα.Και έχουν την βεβαιότητα και την ασφάλεια των μηχανισμών τους ότι θα το περάσουν.ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ,ΥΠΕΡΚΟΜΜΑΤΙΚΟΙ,υποψήφιοι και συζήτηση χωρίς ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ όρους.Έτσι ακριβώς το είπε ο Κουβέλης.Εμείς τώρα τι να πούμε στους λίγους έστω φίλους που μας διαβάζουν.Ψηφίστε ΚΚΕ,ψηφίστε ΣΥΝ, ΑΝΤΑΡΣΙΑ, ΚΟΕ ή δεν ξέρω ποιο άλλο αριστερό σχήμα; Δεν είναι ο χώρος τέτοιος που να δίνει τέτοια δυνατότητα. Με το χάος μάλιστα που επικρατεί.Μπορούμε όμως να πούμε ένα τρανταχτό ΌΧΙ στους υποψήφιους που προτείνονται από τα κόμματα του ΔΝΤ και φυσικά να πούμε και όχι στην ΑΠΟΧΗ. 'Εχουμε επιχειρήματα.
Ας κάνουμε αναρτήσεις τέτοιες. Ο καθένας μας έχει κάποιους φίλους αναγνώστες,ας ανταλλάξουμε απόψεις, ας στρέψουμε κατ΄αρχάς την προσοχή μας στον κοινό εχθρό και μετά βλέπουμε.Φυσικά ο καθένας μας, δίνει την μάχη του και όπου και όπως αλλιώς εκτιμάει και έχει την δυνατότητα, για να επιτευχθεί το κύριο: Η συσπείρωση όλων των αριστερών, όλων των εργαζόμενων πάνω σε ένα μίνιμουμ πρόγραμμα κοινής αντιμετώπισης αυτής της λαίλαπας. Άντε και ο *^%$#$@% να βάλει το χέρι του, αλλά ας απλώσουμε και μεις λίγο το δικό μας.Τι λες;

blackbedlam είπε...

Καλώς την φιλενάδα. Elva είναι αυτό ακριβώς που πρέπει να το παλέψουμε, να πείσουμε, γιατί είναι καθαρό δεν έχουμε μπορέσει να πείσουμε τον κόσμο και οι ευθύνες για τούτο βαραίνουν "εμάς". Οι διαφορές ως προς τα συμφέροντα των εργαζομένων είναι μικρές όπως λες, έως και ανύπαρκτες.Και βλέπεις παρ΄όλα αυτά δεν τα έχει καταφέρει η εργατική τάξη να μετατρέψει τον θυμό και την αγανάκτησή της, από το ένστικτο που κουβαλά, σε ταξική συνείδηση.Αυτός ο ρόλος πέφτει στις "δικές" μας πλάτες.Έχω εκφράσει τις απόψεις μου, στα πως και στα γιατί.Σωστά, λάθος, δεν ξέρω, αλλά σε αυτές έχω καταλήξει.Τώρα όμως είμαστε απέναντι σε μια πρόκληση, σε μιαν ανάγκη των καιρών και μας δίνεται η ευκαιρία μέσα από την εκλογική αναμέτρηση να δώσουμε μιαν απάντηση.Να προσπαθήσουμε να συμβάλουμε και μεις με το κλικάρισμα και όχι μόνον φυσικά, γράφω και στην φίλη Ντρουσίλα στην τελευταία απάντηση.Ρίξε μια ματιά και τα λέμε.

blackbedlam είπε...

Αντώνη το είδα είναι όντως ενδιαφέρον,έχεις δίκαιο.
Ρίξε μια ματιά στις αμέσως παραπάνω απαντήσεις που γράφω και τα λέμε.

αντωνης είπε...

Τις εχω δει τις απαντησεις BB, συμφωνω σε γενικες γραμμες.
:)

blackbedlam είπε...

ΝΤΟΤΟΡΕ μου καλή σου μέρα.Ακριβώς όπως το λες αλλά λέω μήπως μπορούμε να συμβάλουμε και εμείς ο καθένας με τον τρόπο του.Ξέρεις είναι αυτό που λέμε έχουν στα χέρια τους πολύ ισχυρούς μηχανισμούς.Πως να τους αντιμετωπίσει κανείς.Ρίξε μια ματιά στις απαντήσεις που δίνω τόσο στην Ντρουσίλα όσο και στην Elva ακριβώς πάνω από αυτήν και τα λέμε.Σε χαιρετώ και νάσε καλά.

blackbedlam είπε...

Βάσσια μου γεια σου.Αντιλαμβάνομαι απόλυτα τον θυμό σου. Συνήθως ο θυμός είναι μεγαλύτερος και πολύ πιο έντονος όταν έχεις επενδύσει σε κάποιον πολιτικό χώρο και αυτός θεωρείς ότι δεν ανταποκρίνεται κατά πως πρέπει κατά πως εσύ αντιλαμβάνεσαι.Αυτό είναι όμως το ένστικτο και αυτό πρέπει να μετουσιωθεί σε συνείδηση.Αν τώρα βάλουμε κάτω την συνείδηση αλλά και την ιδεολογία που υπάρχει Βάσσια,υπάρχει σε μας έστω και αν όπως καταλαβαίνω υπονοείς έχει αμβλυνθεί σε κείνους που επικαλούνται ότι είναι ταγμένοι να την υπηρετούν.Αν λοιπόν έχουμε συνείδηση και ιδεολογία τότε είναι σίγουρο ότι δεν θα χάσουμε τον βηματισμό μας.Δεν θα τους χαριστούμε και δεν θα παίξουμε το παιγνίδι τους που μας θέλει στην πάντα στην γωνία στην απαξία της πολιτικής για να παίζουν εκείνοι το παιγνίδι τους σε άδεια γήπεδα χωρίς αντίπαλο.

δήμητρα♥♥♥q είπε...

Kαλημέρα γλυκιά μου. Καιρο έχουμε να τα πούμε!

Λοιπόν να σου πω τη μαύρη μου αλήθεια; Εγώ, κανέναν δε θα ψηφίσω. Άκυρο θα ρίξω στις εκλογές. Τους κοιτάζω από εδώ, τους ψάχνω από εκεί... μια βρώμα και μια δυσωδία αναδύεται από παντού. Υπόγειες διεργασίες, ανίερες συμμαχίες, γλύψιμο, ρουσφετάκια της κακιάς ώρας, υποσχέσης δίχως αντίκρισμα, έργο ελάχιστο... κι όλα τα υπόλοιπα, τα σημαντικά, απ' το κακό στο χειρότερο!!!

Κι εμείς, οι υπόλοιποι, με τα χέρια στις τσέπες κοιτάμε αφ' υψηλού, γιατί -όχι- εμείς ποτέ δε φταίμε. Μόνο οι άλλοι. Οι προσωπικές μας ευθύνες έχουν αποκοιμηθεί. Μπορεί καμιά φορά να τις ονειρευόμαστε αλλα στην τελική ξυπνάμε και δε θυμόμαστε τα όνειρά μας.

Κι έτσι ξαναγυρίζω στην αφετηρία μου. Θα συμμετάσχω στις εκλογές και θα τους μαυρίσω όλους.

φιλιά

δήμητρα♥♥♥q είπε...

διόρθωση: υποσχέσεις και όχι υποσχέσης!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...