Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012

Τώρα είναι που πρέπει να γίνουμε όλοι Χαλυβουργοί!




Έτσι απαντούν οι Χαλυβουργοί στην επίθεση του Μάνεση που επιχειρεί να μετατρέψει το εργοστάσιο σε στρατόπεδο συγκέντρωσης.

Στόχος του να κάμψει το αγωνιστικό φρόνημα των απεργών εργαζομένων  και να διασπάσει την ενότητά του σωματείου.
Στόχος η απόλυση των μελών του ΔΣ και  η διάλυση του σωματείου. 

Για την επίτευξη αυτών των στόχων επιστρατεύονται οι κρατικοί κατασταλτικοί μηχανισμοί, επιστρατεύονται οι απεργοσπάστες, επιστρατεύονται τα διευθυντικά στελέχη της εταιρίας και όλα τα εξαγορασμένα τσιράκια του Μάνεση. 
 
Η απεργία των Χαλυβουργών για 272 μέρες δεν είχε απλά στόχο την δικαίωση των αιτημάτων των εργαζομένων σε αυτήν.
Η ηρωική μάχη που δόθηκε, ήταν ενάντια στην πολιτική που υπηρετεί τα άνομα συμφέροντα της εργοδοσίας και του μεγάλου κεφαλαίου με στόχο, την παραπέρα εξαθλίωση της εργατικής τάξης. 

 Ήταν ένας ταξικός αγώνας για την διαφύλαξη των κατακτήσεων της εργατικής τάξης, για τα δικαιώματά της.
Σήμερα κάτω από την βρώμικη  επίθεση που δέχονται αυτοί οι περήφανοι εργάτες,αλλά και κάτω από την επίθεση που κλιμακώνεται ενάντια σε ολόκληρη την εργατική τάξη,είναι απαίτηση να συντονίσουμε τους αγώνες μας, είναι απαίτηση να σηκώσουμε το ανάστημά μας,να οργανώσουμε στους χώρους δουλειάς,στις πόλεις και τις συνοικίες στις γειτονιές  την αντίστασή μας.

Να δείξουμε τι μας δίδαξε αυτή η πολύμηνη ηρωική απεργία.

Τώρα είναι που πρέπει να γίνουμε όλοι Χαλυβουργοί!


          ΔΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ «ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ»
«Το εργοστάσιο δεν είναι στρατόπεδο συγκέντρωσης»

Αποσπάσματα από την απάντηση των χαλυβουργών στα ψεύδη του Μάνεση
Στην απαντητική του επιστολή στο εξώδικο και την επιστολή του Μάνεση προς το Σωματείο, το ΔΣ του Σωματείου της «Ελληνικής Χαλυβουργίας», μεταξύ άλλων, τονίζει:


«Αποτελούν μνημείο ψεύδους και διαστροφής της αλήθειας, με μοναδικό σκοπό να τρομοκρατήσετε τα μέλη του ΔΣ και τους εργαζόμενους, να καλλιεργήσετε το έδαφος για να επιφέρετε πλήγμα στο Σωματείο και να επιβάλλετε καθεστώς φόβου και αυθαιρεσίας στο χώρο εργασίας.
Όλη η Ελλάδα γνωρίζει ότι τη Δευτέρα και ενώ τα μέλη του ΔΣ και οι εργαζόμενοι προσήλθαμε έγκαιρα προκειμένου να εισέλθουμε στο χώρο του εργοστασίου για εργασία, αντιμετωπίσαμε μια πρωτοφανή κατάσταση. Η πύλη του εργοστασίου ήταν κατειλημμένη από τρεις κλούβες των ΜΑΤ και εκατοντάδες αστυνομικούς, οι οποίοι με πλήρη εξάρτηση και οπλισμό είχαν παραταχθεί και μας εμπόδιζαν την ελεύθερη είσοδο. Είναι απαράδεκτο να αρνείστε ότι απαγορεύτηκε η είσοδος των εργαζομένων στο εργοστάσιο τη στιγμή που έγινε γνωστό στο πανελλήνιο από τα ΜΜΕ. Η συμπεριφορά αυτή των αστυνομικών δυνάμεων δεν θα μπορούσε να λάβει χώρα εάν δεν είχε την κάλυψη και τουλάχιστον τη σύμφωνη γνώμη της εταιρίας σας.
Δυστυχώς όμως, η επιχείρηση τρομοκράτησης των εργαζομένων συνεχίστηκε από την εταιρεία σας και μετά την είσοδό μας για εργασία. Σε πολλούς εργαζόμενους αναθέσατε καθήκοντα άσχετα με την ειδικότητά τους, αφού για παράδειγμα από ειδικευμένους τεχνίτες απαιτήσατε να σκουπίζουν το χώρο. Το διευθυντικό σας δικαίωμα, το οποίο επικαλείστε δεν μπορεί να ασκείται αυθαίρετα, υπόκειται στους περιορισμούς του νόμου και όχι σε στρατιωτικούς κανονισμούς.
Επιπλέον, περιορίσατε τα μέλη του ΔΣ του Σωματείου, στα γραφεία του, στο χώρο του εργοστασίου, στέλνοντας απ' έξω "φρουρά" απεργοσπαστών, που με ψυχολογική και λεκτική βία απαγόρευαν στα μέλη του ΔΣ να εξέλθουν από τα γραφεία. Την ίδια στιγμή, τα διευθυντικά σας στελέχη απαγόρευαν ρητά στα μέλη του ΔΣ να επισκεφτούν τους χώρους του εργοστασίου, για να διαπιστώσουν τους όρους εργασίας και την τήρηση των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων.
Θέλετε να τρομοκρατήσετε τους εργαζόμενους, να τους εκδικηθείτε για τον αγώνα τους
Είναι προφανές ότι η εταιρεία σας μεθοδεύει σχεδιασμένη επιχείρηση για να δημιουργήσει ερείσματα, ώστε να άρει τη συνδικαλιστική προστασία των μελών του ΔΣ του Σωματείου μας, με στόχο την απόλυσή τους και τελικό σκοπό τη διάλυση του Σωματείου, γιατί αποτελεί το μοναδικό μέσο προστασίας των συμφερόντων των εργαζομένων της επιχείρησής σας. Η τακτική σας τις δύο αυτές ημέρες αποδεικνύει ότι έχετε σκοπό να τρομοκρατήσετε τους εργαζόμενους, να τους εκδικηθείτε και να τους τιμωρήσετε για το μεγαλειώδη απεργιακό αγώνα τους.
Σας δηλώνουμε για ακόμη μια φορά ότι ο χώρος του εργοστασίου συνιστά χώρο εργασίας και όχι στρατόπεδο συγκέντρωσης, στον οποίο η εταιρεία σας θεωρεί ότι έχει δικαίωμα να επιβάλει την αυθαιρεσία, την τρομοκρατία και τον αυταρχισμό ως το μοναδικό νόμο. Το Σωματείο και η διοίκησή του είναι υποχρεωμένοι να προστατέψουν τα δικαιώματα των εργαζομένων σύμφωνα με τις διατάξεις της εργατικής νομοθεσίας και του νόμου.
Σας καλούμε να σταματήσετε αμέσως την παράνομη συμπεριφορά σας. Να σταματήσετε αμέσως να παρεμποδίζετε τη νόμιμη συνδικαλιστική δράση του Σωματείου. Να σέβεστε την προσωπικότητα των εργαζομένων και τα δικαιώματά τους».

 

6 σχόλια:

μαχαιρης είπε...

Θυμηθηκα τα "μετρα" που επαιρναν οι βιομηχανοι Υφαντουργοι...
Οταν σαλευε το εργατικο κινημα στα εργοστασια...

Ολα τα αφεντικα..Την ιδια γουρουνισια μουρη εχουνε...!!

Ανώνυμος είπε...

Αυτό το να γίνουμε όλοι χαλυβουργοί , έπρεπε να ήταν το σύνθημα των απεργών -ΠΑΜΕ- απο την πρώτη μέρα να άνοιγαν την απεργία και να προσπαθούσαν , όχι να την -καπελώσουν - χαρακτηρίσουν σαν απεργία του ΠΑΜΕ ΚΚΕ αλλά υπόθεση όλων των εργατών , βλέπε Ισπανία και ανθρακορύχοι .Δυστυχώς όχι μόνο αυτό δεν έκαναν αλλά όταν πήγαιναν κάποιες οργανώσεις σωματεία που δεν ήταν 'δικά μας' τους απαξίωναν εντελώς . Μόνο στον κασιδιάρη και στα χρυσαύγουλα έδωσαν μικρόφωνο , θυμάστε;
Τώρα να γίνουμε όλοι χαλυβουργοί ; τώρα που μπήκαν μεσα και δημιούργησαν την εντύπωση στους εργαζόμενους ότι ητήθηκαν κατά κρατος . Τώρα πάμε για άλλα και δυστυχώς δ'υσκολα θα βρούμε άλλα. ΑΝ δεν σταματήσετε να έχετε 'κομματικές παροπιδες' δύσκολα θα βρείτε άκρη .

Ανώνυμος είπε...

Ολοι στο Σύνταγμα

Να μην απολύεται κανείς, οι επιχειρηματίες να προσλαμβάνουν μόνο κι αν έχουν ζημιές να πουλάνε ότι άλλη περιουσία έχουν(κλεμμένα είναι όλα έτσι κι αλλιώς) για να πληρώνουν το προσωπικό

Αμα τους τελειώσουν κι αυτά να κρατικοποιούνται οι εταιρίες και να συνεχίζει να τους πληρώνει το κράτος

blackbedlam είπε...

Εμ,Μαχαίρη τα αφεντικά έχουν όλα την ίδια μούρη εμείς οι εργαζόμενοι, οι εργάτες, οι αγρότες, οι συνταξιούχοι, οι φοιτητές,.... όλοι όσοι βρισκόμαστε κάτω από τον τροχό της εξουσίας τους και της δικής τους κρίσης που μας συνθλίβει, θα μπορέσουμε να αποκτήσουμε την ίδια "μούρη" ποτέ;
Εννοώ να γίνουμε τάξη για την τάξη μας και όχι για τους άλλους.
Να αποκτήσουμε ταξική συνείδηση να αντισταθούμε οργανωμένα;

blackbedlam είπε...

Φίλε Ανώνυμε άσε το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ, τι κόλλημα σας έχει πιάσει με το κόμμα.
Κάνει ότι μπορεί, ανεπαρκώς ίσως,με λάθη και αδυναμίες ίσως.
Εσείς εμείς όλοι τι κάνουμε; Δουλεύουμε, είμαστε στο σωματείο μας, στην προκειμένη περίπτωση μπορούμε να απαιτήσουμε από το σωματείο μας να πάρε απόφαση συμπαράστασης στους Χαλυβουργούς;

akrat είπε...

καλημέρα

είμαστε όλοι στο πλευρό τους

και στις νίκες και στις υποχωρίσεις ταχτικής...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...