Δευτέρα, 25 Ιουνίου 2012

"Το στρουθοκαμηλίζειν εστι φιλοσοφείν"

....Γιατί εκτός του Χατζηπετρή,για όλα φταιν΄οι 
 γκόμενες οι πρώην και οι επόμενες......
 
(Φταίει η πίεση του ρεύματος των αυταπατών....το κλίμα φοβίας και τρομοκρατίας,η ύπουλη επίθεση ιδεολογικοπολιτικών μηχανισμών του συστήματος,η προβοκάτσια στο διαδίκτυο,η τάση ανάσχεσης του όποιου ριζοσπαστισμού,υπό την καθοδήγηση της αστικής ιδεολογίας και προπαγάνδας,η προκλητική και απροκάλυπτη επέμβαση της Κομισιόν με ηγετικούς παράγοντες "Άγγλων Γάλλων Πορτογάλων Ρώσων Γερμανών Ρουμάνων".

Παρασκευή, 22 Ιουνίου 2012

Με συνέπεια, αξιοποιήσαμε και τα δύο μας χέρια!

Και επιτέλους η χώρα, έχει κυβέρνηση! 
 Η ώρα της νέας κυβέρνησης
 Καμιά σχέση με την προηγούμενη!
 
Η κυβέρνηση που προέκυψε από την λαϊκή ετυμηγορία, διαθέτει ένα "άφθαρτο" επιτελείο,αλλά και δοκιμασμένους "υπηρέτες"...... των λαϊκών συμφερόντων έμπειρους, που έχουν  δώσει εξετάσεις, έχουν αποδείξει τις ικανότητές και τις δυνατότητές τους να διαχειριστούν τα τεράστια προβλήματα που συσσωρεύτηκαν στην χώρα από τους..... Νεφελίμ 

 Η κακιά μας μοίρα, ο μεγαλοδύναμος που λησμόνησε την χώρα Του  και τον λαό της!
Οι κακοί και ζηλόφθονοι ξένοι που έβαλαν στο μάτι την χώρα μας,τώρα θα βρουν τον δάσκαλό τους.
Όλοι  όσοι επιβουλεύτηκαν την χώρα αυτή του απέραντου γαλάζιου, όλοι αυτοί που παίξανε τα ζάρια πάνω στις πλάτες του περήφανου λαού μας, βρήκαν τον μάστορή τους.

Επί κεφαλής ο ένας και μοναδικός.
Ο Αντώνης Σαμαράς!
Ασυμβίβαστος, μαχητικός, συνεπής, και πρωτοπόρος.

Από κοντά ο Ευάγγελος Βενιζέλος!
Ρίγη συγκίνησης μας διαπερνούν στο άκουσμα του ονόματός του.
Το μεγάλο του όνομα, η προηγούμενη στάση ,οι τρόποι και οι μέθοδες με τις οποίες αντιμετώπισε τα προβλήματα της χώρας και υπερασπίστηκε αποτελεσματικά τα δικαιώματα του λαού, αποτελούν εγγύηση για την παραπέρα πορεία της χώρας.

Η μεγάλη εγγύηση όμως είναι το όνομα του κ. Κουβέλη.
Ενός ανθρώπου άφθαρτου,συνεπή με τις αρχές και τις διακηρύξεις του.


Ενός ανθρώπου με  συνέπεια λόγων και πράξεων,και που με την συμμετοχή του εγγυάται την αδιάβλητη λειτουργία του δημοκρατικού μας πολιτεύματος.
Και πάντα με γνώμονα τα λαϊκά συμφέροντα.

 

 Ο λαός μας πια και από σήμερα, μπορεί να συνεχίσει τον ύπνο του, διανθισμένο με ροζ ονειράκια.
 Γιατί πια αυτές οι εικόνες,θα αποτελούν ένα μακρινό παρελθόν που δεν θα ξαναζήσουμε, χάριν στις άοκνες και φιλότιμες προσπάθειες της ολοκαίρνουργιας κυβέρνησής μας, που καμιά σχέση δεν έχει με τους προηγούμενου που μας έκαναν να ζήσουμε έναν εφιάλτη.

Ο λαός μας ενθαρρυμένος, αναζωογονημένος, απαλλαγμένος από φοβίες και διλήμματα, μπορεί να αναπτύξει δημιουργικές δραστηριότητες,να πάρει πρωτοβουλίες και όλοι μαζί μπορούμε πια να ανοίξουμε τους δρόμους της προόδου και της ανάπτυξης.

  Μπορούμε  να ξεκινήσουμε και να διευρύνουμε  τα κοινωνικά λαϊκά παντοπωλεία, πολύτιμη συνεισφορά στην ανάπτυξη των κοινωνικών σχέσεων στον 21ο αιώνα.
 Να προσφέρουν οι παραγωγοί δωρεάν πατάτες και οπωροκηπευτικά στις γωνίες των δρόμων και στις πλατείες,μια πρωτοπόρα δράση που τα αποτελέσματά της τα είδαμε στην 
 πειραματική εφαρμογή της.

   Να αναπτύξουμε και να αποδείξουμε το μεγαλείο μας και τα φιλάνθρωπα αισθήματά μας,όλοι μαζί από κοινού


Να στήσουμε  συσσίτια στις γειτονιές και στις συνοικίες, να γεμίσουμε τσάντες με μακαρόνια και ρύζι προσφορά στο μεγάλο ανθρωπιστικό έργο της εκκλησίαςΝα στήσουμε υπαίθρια ιατρεία σε γειτονιές και πλατείες προκειμένου να παράσχουν τις πολύτιμες υπηρεσίες τους.
Θα είναι  πολλαπλές οι ανάγκες που θα καλύψουν.


Να επιδοθούμε στην δημιουργία  ΜΚΟ γιατί είναι οι οργανισμοί που θα παίξουν σημαντικό ρόλο στις νέες    συνθήκες, και θα συνεχίσουν να προσφέρουν το "ανθρωπιστικό τους έργο".


Τα μεγάλα παιδιά της γειτονιάς μπορούν να αναλάβουν τις δικές τους ευθύνες και να διαβάζουν τους μικρότερους, να τους κάνουν φροντιστήριο.


Και ακόμη να μην παραλείψουμε την μεθόδευση της ανταλλαγής υπηρεσιών και εργασίας.


Ο Οικοδόμος για παράδειγμα θα αναλάβει να χτίσει έναν μαντρότοιχο για λογαριασμό του Στρατολάτη και, εκείνος με την σειρά του,  θα του συμπληρώσει την φορολογική του δήλωση. 

Και εγώ, επίσης στην διάθεσή σας.
Θαύματα θα κάνει τούτος ο λαός αφέντη μου.

Και για να επιβεβαιωθώ,στο προηγούμενο ποστ έγραφα:

Από δευτέρα χρειαζόμαστε και τα δυο μας χέρια,γιατί θα χρειαστεί να παλέψουμε για την ζωή μας!

Μας χρειάζονται και για άλλους δύο λόγους, ο ένας είναι για να φασκελωθούμε,τον άλλον τον ξέρουμε καλά απ΄ ότι φάνηκε.


ΥΓ:Καλά, εκτίμηση για τα αποτελέσματα των εκλογών,....ας στεγνώσουν τα μαντήλια και έχουμε να πούμε πολλά,εκτός και αν έχουν ήδη ειπωθεί όλα.


Παρασκευή, 15 Ιουνίου 2012

Κανένας κοψοχέρης!

Από Δευτέρα χρειαζόμαστε  και τα δύο μας χέρια!

 
Τι να πεις πια και σε  ποιον;
Ότι κατάλαβε κανείς κατάλαβε, ότι ήταν να αποφασίσει το έχει ήδη αποφασισμένο και μάλιστα, επεξεργασμένο.
Είχε όλη την άνεση και  την  ευκαιρία να αλλάξει ή να είναι ακόμη ποιο σίγουρος για την επιλογή του, αφού είχε τα περιθώρια  του χρόνου που του δόθηκε από τις 6/5.
40 ολόκληρες μέρες!
Έχει όλο το περιθώριο να κάνει 40ημερο μνημόσυνο στην προηγούμενη απόφασή του.

Προκλήσεις της εργοδοσίας στην Ελληνική Χαλυβουργία
Κάθε Πέμπτη βράδυ οι απεργοί της Ελληνικής Χαλυβουργίας προμηθεύονται τρόφιμα με φορτηγό του ΠΑΜΕ.  Έτσι και σήμερα. Η εργοδοσία όμως αυτή τη φορά στη προσπάθειά της να σπάσει την απεργία και να τρομοκρατήσει τους απεργούς αλλά και τους αλληλέγγυους είχε δώσει εντολή στους σεκιούριτι να μην επιτρέψουν την είσοδο του φορτηγού στο χώρο του εργοστασίου. Παρ' όλα αυτά το φορτηγό μπήκε. Κάποιος καλοθελητής όμως φρόντισε να "ενημερώσει"! Φεύγοντας το φορτηγό μπλοκαρίστηκε, δεν του επιτράπηκε δηλαδή να βγει, και σε χρόνο μηδέν, σα να το ...περιμένανε,  εμφανίστηκαν ο επικεφαλής της εταιρείας σεκιούριτι μαζί με περιπολικό. Απείλησαν τον οδηγό του φορτηγού με σύλληψη και μήνυση γιατί λέει μπήκε παράνομα στο χώρο του εργοστασίου.
Οι εργαζόμενοι αντέδρασαν φυσικά άμεσα και το φορτηγό έφυγε. Αναμένουν την επιστροφή του με κι άλλα τρόφιμα. Απ' ότι μας είπαν μέχρι πριν από λίγο (12:10) δεν γνωρίζαν ακόμη αν θα προχωρήσουν οι μηνύσεις. Προς το παρών είναι μαζεμένοι εκεί αρκετοί εργάτες απεργοί και τα πράγματα είναι ήσυχα.
Το "ήσυχα" βέβαια είναι σχετικό μετά από τόσους μήνες απεργίας και με την εργοδοσία όχι μόνο αδιάλλακτη αλλά να προσπαθεί να δημιουργεί συνεχώς καταστάσεις έντασης και διαίρεσης των εργαζόμενων.
Θα επαναλάβουμε για άλλη μια φορά, και δεν πρόκειται να σταματήσουμε να το λέμε όσο διαρκεί αυτός ο αγώνας, την αλληλεγγύη μας στους εργάτες της Χαλυβουργίας.

ΝΙΚΗ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΤΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ.

 πηγή: Αντίσταση στις γειτονιές!

Κυριακή, 10 Ιουνίου 2012

Πώς αλλιώς μπορεί κανείς να ονομάσει την προβοκάτσια;


 
Έλαβα το καινούργιο προεκλογικό video του ΚΚΕ !
Εντυπωσιάστηκα όχι με την θεματολογία, δεν πρόλαβα να το δω όλο.
Από τις πρώτες στο  κιόλας εικόνες,στο 0,10΄και μέσα στο video, έβγαινε μια μπάρα που ούτε λίγο ούτε πολύ, έγραφε με πράσινα γράμματα:
"Υπάρχει τώρα κανείς που δεν θέλει να υπάρξει κυβέρνηση στις 18 Ιούνη""Μάθε περισσότερα"!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...